Over Winnie

Over WiNNiE maatwerk

Mijn naam is Winnie Bokmans (1982) en ik ben graag aan het werk met hout en andere materialen. Ik houd ervan om met nieuwe ideeën te komen, deze uit te werken en vervolgens om te zetten in iets tastbaars. Creatief en kwalitatief. Sinds 2008 ben ik hier als zelfstandig meubelmaker & ondernemer mee bezig. Gedurende deze jaren heb ik diverse foto’s verzameld van de opdrachten die ik heb gedaan. Op deze site is alles bijeengebracht om een beeld te geven van mijn werk.

 

De oOrSprOnG van WiNNiE maatwerk

In mijn tienerjaren ben ik begonnen met het meehelpen op het bedrijf van mijn vader, Adriaan Bokmans. Hij startte in 1991 een meubelzaak met meubelmakerij aan de Peperstraat 12 in het centrum van Oss. Dit bedrijf heette De Vier Vensters en bevond zich in het pand waar nu het Stadsarchief Oss is gevestigd. Er werden voornamelijk (oud-)  grenen meubelen verkocht. Hier leerde ik met veel plezier het werken met hout, het omgaan met mensen en het meedraaien van een bedrijf. In 2004 moest mijn vader het bedrijf vanwege gezondheidsredenen helaas stoppen. Enkele levensjaren vol ervaring later, besloot ik te gaan doen wat ik graag wilde: als zelfstandige starten in de meubel & interieurbouw.

 

In 2008 ben ik samen met mijn broer Sander meubelmakerij de oOrSprOnG te Oss gestart. Binnen dit bedrijf was het de opzet om te specialiseren in massief hout en te ontdekken of we ecologisch verantwoorde meubelen konden produceren. De ecologie en verantwoorde kringloop van materialen en grondstoffen is een filosofische kwestie. Bedrijfsmatig bleek dat moeilijk uitvoerbaar te zijn. Gedurende de jaren werkte ik ook al regelmatig met andere materialen dan massief hout. Ik merkte dat ik daarmee veel breder toepasbaar kon werken. Het geeft een ruimer aanbod aan mogelijkheden en toepassingen en daar ligt toch ook mijn interesse. Dat veranderde mijn visie met betrekking tot ecologische producten en ‘groen’ ondernemen. Sindsdien heb ik het vak in een nieuwe vorm gegoten en zo is WiNNiE maatwerk in 2014 ontstaan. Binnen dit nieuwe concept behoud ik mijn passie voor het werken met massief hout en bamboe, maar integreer ik ook het werken met vele andere (plaat-) materialen.

 

WiNNiE in Nijmegen – Honigcomplex

In 2012 ben ik verhuisd van Oss naar Nijmegen en heb me ook bedrijfsmatig daar gevestigd. Ik heb tijdelijk gewerkt vanuit een werkplaats te Groesbeek (nabij Nijmegen). Hier heb ik mijn twee collega meubelmakers/interieurbouwers, Jos & Jeannot leren kennen. Samen maken we het mogelijk om veel ruimte en een breed scala aan machines te kunnen benutten. Uiteraard is een van de voornaamste bijkomstigheden van het samenwerken dat we elkaar versterken. Samen hebben we overleg over materiaalgebruik, constructie, afwerking & uitvoering. Kennis en ervaring delen we om tot nog mooiere resultaten te komen. Bij grote opdrachten en projecten werken we ook samen. Vanuit deze basis ontstaat de capaciteit om grootschaliger efficiënt en productief  te zijn. Ook omvangrijke opdrachten kunnen dus op praktische termijn professioneel gerealiseerd worden.

Na een periode samen gewerkt te hebben, besloten we ons te gaan vestigen in Nijmegen… Januari 2015! Een mooi fris begin op een schitterende locatie aan de Waal. In de oude Honig fabriek in Nijmegen zijn tal van nieuwe bedrijven ontstaan. Dit terrein staat de komende 8 á 10 jaar beschikbaar voor diverse creatieve ondernemers. Hierbij behoort ook De Smeltkroes, een bedrijfsverzamelgebouw voor de maakindustrie. Binnen dit gedeelte heb ik een werkplaats van waaruit ik mijn producten ontwerp en produceer. In de toekomst meer info over deze nieuwe ontwikkeling! Voor nu: zie de contact pagina voor nadere informatie over een bezoek aan WiNNiE maatwerk & het Honigcomplex.