Over Winnie


Over WiNNiE maatwerk

Mijn naam is Winnie Bokmans en ik ben graag aan het werk met hout en andere materialen. Ik houd ervan om met nieuwe ideeën te komen, deze uit te werken en vervolgens om te zetten in iets tastbaars. Creatief en kwalitatief. Sinds 2008 ben ik hier als zelfstandig meubelmaker & ondernemer mee bezig. Gedurende deze jaren heb ik diverse foto’s verzameld van de opdrachten die ik heb gedaan. Op deze site is veel bijeengebracht om een beeld te geven van mijn werk.

Zie ook Instagram voor meer recent werk : Winnie Maatwerk – Instagram

 

De oOrSprOnG van WiNNiE maatwerk

In mijn tienerjaren ben ik begonnen met het meehelpen op het bedrijf van mijn vader, Adriaan Bokmans. Hij startte in 1991 een meubelzaak met meubelmakerij aan de Peperstraat 12 in het centrum van Oss. Dit bedrijf heette De Vier Vensters en bevond zich in het pand waar voorheen het Stadsarchief Oss was gevestigd. Er werden voornamelijk (oud-)  grenen meubelen verkocht. Hier leerde ik met veel plezier het werken met hout, het samenwerken met mensen en het meedraaien van een bedrijf. In 2004 moest mijn vader het bedrijf vanwege gezondheidsredenen helaas stoppen. Enkele levensjaren vol ervaring later, besloot ik te gaan doen wat ik graag wilde: als zelfstandige starten in de meubel & interieurbouw.

 

In 2008 ben ik samen met mijn broer Sander meubelmakerij de oOrSprOnG te Oss gestart. Binnen dit bedrijf was het de opzet om te specialiseren in massief hout en te ontdekken of we ecologisch verantwoorde meubelen konden produceren. De ecologie en verantwoorde kringloop van materialen en grondstoffen is een filosofische kwestie. Bedrijfsmatig bleek dat moeilijk uitvoerbaar te zijn. Gedurende de jaren werkte ik ook al regelmatig met andere materialen dan massief hout. Ik merkte dat ik daarmee veel breder toepasbaar kon werken. Het geeft een ruimer aanbod aan mogelijkheden en toepassingen en daar ligt toch ook mijn interesse. Dat veranderde mijn visie met betrekking tot ecologische producten en ‘groen’ ondernemen. Sindsdien heb ik het vak in een nieuwe vorm gegoten en zo is WiNNiE maatwerk in 2014 ontstaan. Binnen dit nieuwe concept behoud ik mijn passie voor het werken met massief hout en bamboe, maar integreer ik ook het werken met vele andere (plaat-) materialen.

 

WiNNiE in Nijmegen – Honigcomplex – NYMA Makersplaats

In december 2021 is het Honigcomplex opgehouden te bestaan… Na een hele mooie periode van 7 jaar hebben we daar heerlijk kunnen werken.
In de tussentijd is er door de jongens van de Smeltkroes hard gewerkt aan het vervolg: De NYMA Makersplaats, een verzamelplek voor creatieve ondernemers. Een definitieve plek om te vestigen, ook voor ons!

Vanaf januari 2022 werken wij daarom enkele maanden vanuit onze tijdelijke locatie aan het Korenpad 2b te Nijmegen.
Uitgaande van een voorspoedige bouw op het NYMA terrein vestigen wij ons in het 4e kwartaal 2022 op de Winselingseweg

Meer info op : nymamakersplaats.nl  & op Ugenda : Ugenda – Nyma Makersplaats

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *